Clubkampioenschap


TCZ Clubkampioenschap

Ook in 2018 is er ons alomgekend KK! Inschrijven kan via kris@tczedelgem.be! Bekijk hier (of in ons clubhuis) in welke reeks je zit.

Je speelt tegen zoveel mogelijk spelers uit jouw reeks. In september spelen de acht hoogst gerangschikte spelers in een knock-out fase tegen elkaar. Diegene die eerste staat eind augustus en de winnaar van de knock-out fase promoveren naar de volgende reeks. De twee laagst gerangschikte spelers degraderen.

Onderstaande pagina’s worden asap geüpdatet

HEREN 1

HEREN 2

HEREN 3

DAMES 1

DAMES 2

REGLEMENT 2018:

§1       VERDELING VAN DE POULES

– heren met een klassement van C+30/2 of hoger worden automatisch in reeks Heren 1 geplaatst
– heren met een klassement C+30/3 worden automatisch in Heren 2 geplaatst
– deze klassementsregel geldt ook voor nieuwe leden die willen deelnemen aan het clubkampioenschap. Bij twijfel over het niveau zal een testmatch met het nieuwe lid, de reeks bepalen
– dames met een klassement vanaf C+30/4 worden automatisch in Dames 1 geplaatst
– vanaf 1 juli worden spelers die geen match gespeeld hebben, verwijderd van het bord

 

§2       COMPETITIEFORMULE

          2.1           Voorronde

De voorronde start op 1 april en eindigt op 31 augustus. In deze fase is het de bedoeling dat de tennisspeler tegen zoveel mogelijk speelt tegen de andere spelers binnen dezelfde reeks. De spelers moeten zelf met elkaar afspreken om te spelen.

               2.1.1    Spelwijze

Er wordt gespeeld volgens het principe van 2 winnende sets, met tiebreak tot 7. De winnaar krijgt 15 punten, voor de verliezer worden de games opgeteld die hij heeft gewonnen in de 2 hoogste sets.

Bijvoorbeeld:

Rafael Nadal vs Roger Federer = 7-6 (5) / 6-7 (10) / 6-1
Nadal krijgt als winnaar 15 punten
Federer krijgt als verliezer 13 punten: 6 games gesprokkeld in de eerste set en de tweede set gewonnen in tiebreak (12-10). In de laatste set heeft hij maar 1 game gewonnen, waardoor deze niet meetelt

               2.1.2    Tegenstanders

In het begin van het seizoen worden de verschillende reeksen bekend gemaakt, waardoor je vanaf begin april onderling al kan afspreken om te spelen. Je mag maximum 2 keer tegen dezelfde tegenstander spelen voor het Clubkampioenschap. Maar je mag pas voor de tweede keer tegen elkaar spelen als je al tegen 6 verschillende spelers binnen jouw reeks hebt gespeeld.

               2.1.3    Terreinreservatie

Je bent verplicht om een terrein reserveren als je voor het Clubkampioenschap wil spelen. Je mag maximum 2 uur na elkaar reserveren. Na het kiezen van een naam, wijzig je de spelersgroep in “x Clubkampioenschap”. De reservatie telt niet mee als gewone tennismatch. Er mag slechts 1 maal per dag gespeeld worden voor Clubkampioenschap.

Na 31 augustus kan niet meer gespeeld of verder gespeeld worden. Bij afgebroken matchen, wordt de stand bij onderbreking ingegeven.

               2.1.4    Invullen van de stand

Aan de bar ligt een map waarin de baruitbater de stand van de match invult. Laattijdige aanvullingen (niet op de dag zelf) worden gecheckt met de KK reservatie.

 

          2.2           Eindronde

Vanaf 1 september is de eindronde beschikbaar. In elke reeks spelen de acht hoogst gerankte spelers de eindronde. Dit kan je beschouwen als de Play-Offs van TC Zedelgem. In deze fase wordt er niet zelf beslist wie er tegen elkaar speelt. De spelers spreken voor 8 september een eerste match af. Indien niet afgesproken, bepaalt de Clubkampioenschapverantwoordelijke de speeldatum.

Indien meer dan 2 spelers in een reeks 0 punten hebben, kunnen tussen deze spelers barragewedstrijden gespeeld worden vanaf 1 september tot voor de finaledag.

Voorbeelden : na de voorronde

1 speler met 5 pt en 1 speler met 0 pt : beide dalen

2 spelers 0 pt : beide dalen

4 spelers 0 pt : na de barragewedstrijden tussen de 4 spelers.

A :  2 matchen  30 pt

B : 2 matchen  15 pt

C : 1 match 15 pt

D : 0 matchen 0 pt

E : 0 matchen 0 pt

F : 0 matchen 0 pt

D, E en F dalen.

               2.2.1        Spelwijze

Er wordt gespeeld volgens het principe van de knock-out fase. De tabel wordt opgemaakt op basis van de eindstand in de voorronde:

 

§3       PROMOVEREN/DEGRADEREN

          3.1           Promoveren

Zowel de hoogst gerankte speler als de winnaar van de Play-Offs vallen in de prijzen. Deze twee spelers promoveren naar een hogere reeks.

Indien de hoogst gerankte speler en de winnaar van de Play-Offs dezelfde speler is, promoveert de finalist van de Play-Offs.

Alle winnaars worden gehuldigd op het clubfeest eind september.

          3.2           Degraderen

Alle spelers die na de eindronde hun 0 punten behouden, of de 2 laagst geklasseerde spelers dalen een reeks. Indien tijdens het seizoen een speler geblesseerd/ziek uitvalt én hij heeft al voor het KK gespeeld, maar kan door die blessure/ziekte het volledige seizoen niet meer kan spelen, wordt die speler in die reeks behouden ook al eindigt die speler op een degradatieplaats. De voorlaatste en derde laatste plaats zijn dan de degradatieplaatsen.